Receptinformatie
Champignon ceviche? Jazeker! Zo kun je zelfs wanneer je geen vlees eet aan deze traditionele Peruaanse lekkernij. En je hoeft er niet eens pannen voor uit de kast te trekken: door het limoensap garen de champignons namelijk zonder dat je ze hoeft te bakken.
Voorbereiding
Snijd de champignons in hele dunne plakjes.
Snijd daarna de jalapeño in kleine stukjes (zonder de zaadjes) en snipper de rode ui en de knoflook heel fijn.
Doe alles in een kom en voeg het sap van de limoenen en de olijfolie toe.
Voeg het zout en de peper toe en meng goed.
Zorg ervoor dat alles onder het sap zit, voeg eventueel extra toe als dit nodig is.
Laat dit mengsel zo'n 10 tot 15 minuten marineren.
Snijd ondertussen de avocado in mooie blokjes en de koriander fijn.
Serveren
Verdeel de champignons mooi op een bord en strooi er de avocado en koriander op.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.