Receptinformatie
Wentelteefjes met witlof? Ja zeker! Deze combinatie is verassend lekker!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Maak de witlof schoon, snijd ze in de lengte door, verwijder de harde kern en snijd de witlof vervolgens in flinterdunne reepjes. Schil de appel en rasp deze grof, meng dit door de fijngesneden witlof.
Maak een dressing door 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel rasp van de citroenschil te mengen door de mayonaise, voeg naar smaak versgemalen peper en zout toe. Maak de dressing nog wat ‘dunner’ door nog 2 eetlepels water toe te voegen, schep de dressing door de witlof/appel.
Snijd de korstjes van het brood af.
Klop het ei los met de melk, doe er wat paprikapoeder, peper en zout naar smaak bij. Rasp het stukje verse gember erboven.
Week de boterhammen snel om en om in het ei-mengsel, leg ze daarna in de geraspte kaas zodat beide zijden van de boterhammen bedekt zijn met kaas.
Koken
Bak de wentelteefjes in een anti-aanbakpan in wat boter, aan iedere kant ongeveer 2 minuten op een matig vuur zodat ze goudbruin kleuren. Houd ze eventueel warm in een voorverwarmde oven van 100˚C.
Serveren
Serveer de hartige wentelteefjes met de witlof/appelsalade.
Tip: Ook lekker om in plaats van de witlof een salade te maken, deze te bakken samen met de appel in wat boter. Je gebruikt dan niet de dressing.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.