Receptinformatie
Gehaktbrood ouderwets? Thanks again! Deze 2.0 versie is pittig, fris én extra vers. Want behalve kipgehakt zit 'ie bomvol paddenstoelen. Tijd om de keuken in te duiken.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden, en bekleed een cakevorm met bakpapier.
Hak de gember heel fijn en snijd de bosui in dunne ringetjes. Rasp daarna de schil van de limoen.
Snijd de korsten van het brood en laat ze in een diep bord met de melk weken.
Hak de oesterzwammen en champignons super fijn (in een keukenmachine als je die hebt) en meng dit goed door samen met het gehakt, de uitgeknepen boterhammen, de limoenrasp, het ei, de currypasta, gember en de bosui.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Koken
Verdeel het gehakt over de cakevorm en laat het in 40 minuten gaar worden in de oven.
Serveren
Serveer met een Thaise mangosalade of geef een 'normale' salade een Aziatische touch door koriander, Thaise basilicum en limoensap toe te voegen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.