Receptinformatie
Klaar met standaard taco's? Dan is het tijd om de ingrediënten voor deze shiitaco's in huis te halen. Bomvol met een combo van malse biefstuk én superverse shiitake paddenstoelen. Met deze blend krijg je the best of both worlds!
Voorbereiding
Hak de knoflook fijn, snijd de rode ui in dunne ringen en de jalapeño in plakjes.
Leg de rode ui in een kommetje water tot gebruik.
Snijd de shiitake in plakjes, de avocado in blokjes en de limoenen in partjes.
Was de maïs in een vergiet en laat uitlekken.
Koken
Bak je biefstuk met peper en zout op medium hoog vuur, 2,5 minuten per kant.
Haal de biefstuk uit de pan en wikkel in aluminium folie tot gebruik.
Bak in dezelfde pan de shiitake zo'n 4 tot 6 minuten met de knoflook en bestrooi ook deze met peper en zout tijdens het bakken.
Snijd ondertussen de gebakken biefstuk in dunne reepjes.
Serveren
Maak de rode ui droog met keukenpapier.
Vul de taco's om en om met de reepjes biefstuk en shiitake.
Top af met de rode ui, jalapeño, avocado en 1 eetlepel maïs per taco, 1 eetlepel crème fraîche en verse korianderblaadjes.
Sprenkel de limoen naar smaak eroverheen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.