Receptinformatie
Lekker veel groenten en zachte pasta onder een bruingebakken kaaslaagje. Dat lust iedereen wel!
Voorbereiding
Schil de pompoen, verwijder het vruchtvlees en snijd in kleine blokjes.
Was de broccoli en snijd in kleine roosjes.
Snijd de ui in blokjes en de champignons in kwarten.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Koken
Kook de pasta beetgaar en laat uitlekken.
Roerbak de pompoen en broccoli ongeveer 10 minuten. Roerbak de ui en champignons de laatste 5 minuten mee.
Smelt de boter en meng de bloem erdoor. Blijf roeren en kook 2 minuten. Voeg de melk toe en roer goed door met een garde, zodat je geen klontjes krijgt. Breng op smaak met peper en zout. Blijf koken tot de saus dikker wordt en bubbelt. Zet het vuur uit en roer de kaas erdoor.
Meng de pasta door de kaassaus. Doe de groenten in een ovenschaal en schep de pasta erop. Verdeel de saus over de schaal.
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveren
Garneer eventueel met wat extra kaas als de schaal uit de oven komt.
Serveer de pasta in de ovenschaal en schep aan tafel op de borden.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.