Receptinformatie
Je klassieke nacho's zijn nu nóg beter. Deze versie zit namelijk bomvol met je favo lentegroente: groene asperges! Voeg daar wat bosui, avocado en jalapeños aan toe en je nieuwe lievelingssnack is geboren.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de asperges, droog ze af met een schone theedoek en snijd ze in kleinere stukken.
Verdeel de asperges over bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie tot ze mooi glanzen. Bestrooi ze vervolgens met zeezout.
Prak de avocado met het sap van een halve limoen, 2 takjes fijngesneden koriander, een snuf peper & zout en zet dit vervolgens even apart.
Snijd de jalapeño in kleine stukjes en de bosui in dunne plakjes.
Koken
Schuif de asperges 10 minuten in de oven totdat de puntjes lichtbruin zijn verkleurd.
Was de kidneybonen en verdeel deze over een ovenschaal samen met de nacho's en daarover de geraspte kaas.
Voeg, als de geroosterde asperges klaar zijn deze toe en zet het geheel nog een paar minuten in de oven. Tot de kaas gesmolten is.
Serveren
Haal de schotel uit de oven en bestrooi met de jalapeño, bosui en wat peper.
Serveer met het avocadomengsel, je guacamole, en eventueel wat partjes limoen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.