Receptinformatie
Voorbereiding
Schil de komkommer, snijd deze vervolgens in de lengte in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer dan in kleine blokjes. Doe ze in een schaal en strooi er een ½ theelepel zout over, laat dit ongeveer 1 uur staan zodat zoveel mogelijk vocht wordt onttrokken.
Koken
Week de blaadjes gelatine in ruim koud water. Hak de dille fijn.
Giet het vocht van de komkommer af. Schep 2 eetlepels fijngehakte dille door de komkommerblokjes
Meng de wijn samen met het sap van de ½ citroen en de 2 ½ dl water, breng hiervan 1 dl tegen de kook aan. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes 1 voor 1 op in het warme mengsel. Roer dit vervolgens bij de rest van het vocht en breng verder op smaak met versgemalen peper.
Roer als het mengsel iets gaat geleren de komkommerblokjes erdoor. Spoel 4 vormpjes om met koud water en schep hier de komkommergelei in. Laat het geheel in ongeveer 3 uur opstijven op een koude plaats.
Om de gelei te storten dompel je de vormpjes 2 tellen in warm water.
Serveren
Serveer de komkommergelei met een mengsel van mayonaise, cremé fraîche en rode zalm.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.