Receptinformatie
Generaal Tso’s bloemkool is een groentevariant op de Noord-Amerikaanse Chinese General Tso’s Chicken, een zoet en pittig gerecht. Dit gerecht krijgt nog een extra twist, want de bloemkool gaat aan een spies op de barbecue!
Koken
Snijd de bloemkool in roosjes. Blancheer voor 5 minuten.
Meng de olie, 1 eetlepel maizena, 1 eetlepel sojasaus en de chilivlokken en schep de bloemkoolroosjes er doorheen. Laat zo’n 20-30 minuten marineren.
Verwarm ondertussen de barbecue tot zo’n 200 graden.
Maak de saus door de sesamolie in een pannetje op middelhoog vuur te verwarmen. Fruit de knoflook en gember en los 1 eetlepel maizena op in de bouillon. Voeg 3 eetlepels sojasaus en de rest van de ingrediënten toe en roer tot de saus indikt.
Rijg de bloemkoolroosjes aan satéprikkers en rooster deze tot ze aan vier zijdes grillstrepen hebben.
Bestrijk op het laatste moment met de saus en serveer met de geroosterde sesamzaadjes, bosui en eventueel wat verse chilipeper.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.