Receptinformatie
Wil je met kerst uitpakken met een feestelijk vega-gerecht? Dan maak je de biet-Wellington. Succes gegarandeerd!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de bieten schoon, smeer ze in met 1 eetlepel olijfolie, bestrooi ze met zout en verpak elke biet in aluminiumfolie.
Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
Hak de bieslook en peterselie fijn.
Klop het ei los.
Koken
Zet de bieten op een bakplaat in de oven en bak ze in 1 uur zacht en gaar.
Verhit intussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de fijngehakte champignons gaar en droog. Roer de bieslook en peterselie erdoorheen.
Rol het bladerdeeg (met bakpapier) uit op een bakplaat en zet de gare bieten er dicht tegen elkaar aan in het midden op.
Beleg de bieten met de geitenkaas en het champignonmengsel en vouw het bladerdeeg om de bieten hen tot een pakket.
Snijd het overtollig deeg weg en snijd daar kerstfiguurtjes van als sterren of kerstballen.
Plak deze op de bovenkant van het pakket en bestrijk met het losgeklopte ei.
Bak de biet-Wellington in het midden van de oven in 30 minuten gaar.
Dag van te voren voorbereiden? Zet de biet-Wellington dan niet afgebakken, afgedekt in de koelkast.
Serveren
Snijd de biet-Wellington langs de bieten in 4 gelijke stukken.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.