Receptinformatie
Deze witlof wordt (letterlijk) de ster van jouw BBQ of tuinfeestje. Lekker grillen op de BBQ, of in de grillpan natuurlijk. Dat is weer eens iets anders dan een burger.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Maak de bbq aan.
Meng de witlofblaadjes met 1 eetlepel olijfolie tot alle blaadjes bedekt zijn.
Leg de blaadjes naast elkaar op een bbq-bestendige bakplaat.
Was en snijd de tomaat in kleine blokjes.
Pel en snipper de ui fijn.
Hak de Italiaanse kruiden fijn.
Koken
Bak de blaadjes witlof in 10 minuten knapperig gaar. De randjes mogen bruin worden.
Verhit intussen de rest van de olie in een steelpan en voeg de tomatenblokjes, de gesnipperde ui en de kruiden toe en roer door elkaar. Breng op smaak met zeezout en peper en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Maak 8 ‘sterren’ door steeds een blaadje witlof te vullen met wat tomatenmengsel en dat 4x te doen waarbij je de blaadjes als een ster op elkaar legt.
Zet de sterren vast met een cocktailprikker.
Bestrooi elke ster met parmezaanse kaas en zet ze nog 5 minuten terug op de bbq.
Serveren
Serveer de witlof-sterren met een stukje geroosterd (vegetarisch) vlees.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.