Receptinformatie
Deze heerlijke vegetarische versie van calamari is perfect als snack, voorgerechtje of heerlijk hapje voor een feestje!
Voorbereiding
Snijd of scheur de paddenstoel in dunne repen.
Meng de bloem met de panko, peper en zout, cayennepeper en knoflookpoeder.
Kluts een ei en voeg deze toe aan het bloemmengsel.
Voeg een scheutje water toe om een smeuïg beslag te krijgen.
Zorg ervoor dat er geen klontjes in zitten.
Doe de paddenstoelen bij het beslag en zorg dat alles er goed onder zit.
Snijd de peterselie fijn en de citroen in parten.
Koken
Verwarm de olie in een diepe pan en verwarm op medium hoog vuur. Als het gaat roken is het te heet.
Test met 1 stukje paddenstoel de temperatuur. Als deze gaat bubbelen zodra je hem erin gooit, is de temperatuur goed.
Frituur de paddenstoelen ongeveer 3 minuten in de olie tot ze mooi goudbruin kleuren. Doe er niet te veel tegelijk in de pan, want dan gaan ze aan elkaar plakken. De temperatuur van de olie koelt dan ook snel af.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveren
Serveer de vega calamari op een groot bord met de aioli en citroen parten.
Bestrooi eventueel met een beetje zout en peper en de fijngesneden peterselie.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.