Receptinformatie
Als stevig ontbijt, lekkere snack of snelle lunch. Deze asperge tostada's zijn om je vingers bij af te likken.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Koken
Meng voor de salsa de tomatenblokjes met een teentje knoflook, de rode ui, jalapeno, koriander, limoensap, chilipoeder en knoflookpoeder en breng op smaak met peper en zout. Bewaar in de koelkast.
Smeer de tortilla’s in met een beetje olie en bak op een met bakpapier beklede bakplaat voor 4 à 5 minuten aan beide kanten tot de tortilla krokant is. Nu heb je een tostada.
Prak intussen de avocado fijn samen met 2 tenen knoflook, limoensap en een halve theelepel komijnpoeder. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de asperges beetgaar. Spoel af met koud water, dep ze goed droog, en bak 2 à 3 minuten met wat olie in een grillpan aan beide kanten. Bak ook de eieren tot de gewenste gaarheid
Serveren
Smeer de tostada in met de guacamole.
Leg er een ei op samen met wat asperges en maak af met de salsa.
Garneer optioneel met verse koriander.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.