stomen

Tostada met asperge en ei

Receptinformatie

Snack
2 personen
Lunchgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Als stevig ontbijt, lekkere snack of snelle lunch. Deze asperge tostada's zijn om je vingers bij af te likken.

Voorbereiding

Koken

Serveren

snacksperge herb herbs Want er is nog zoveel meer dan de traditional way met ham, kaas en botersaus… herb
asperge

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Koken

Meng voor de salsa de tomatenblokjes met een teentje knoflook, de rode ui, jalapeno, koriander, limoensap, chilipoeder en knoflookpoeder en breng op smaak met peper en zout. Bewaar in de koelkast.

Smeer de tortilla’s in met een beetje olie en bak op een met bakpapier beklede bakplaat voor 4 à 5 minuten aan beide kanten tot de tortilla krokant is. Nu heb je een tostada.

Prak intussen de avocado fijn samen met 2 tenen knoflook, limoensap en een halve theelepel komijnpoeder. Breng op smaak met peper en zout.

Kook de asperges beetgaar. Spoel af met koud water, dep ze goed droog, en bak 2 à 3 minuten met wat olie in een grillpan aan beide kanten. Bak ook de eieren tot de gewenste gaarheid

Serveren

Smeer de tostada in met de guacamole.

Leg er een ei op samen met wat asperges en maak af met de salsa.

Garneer optioneel met verse koriander.