Receptinformatie
Na deze saté wil je nooit meer anders. De perfecte vervanger voor vlees, veel verantwoorder én ontzettend lekker.
Voorbereiding
Snijd de champignons in gelijke maten als het verschil in grootte te veel varieert.
Snijd de knoflooktenen en de gember heel fijn en mix dit met de balsamicoazijn, sojasaus, cayennepeper, olijfolie, zout en peper voor de marinade.
Voeg de champignons toe aan de marinade en meng het goed door elkaar. Laat ze 30 minuten tot een uurtje marineren.
Rijg de champignons na het marineren op satéprikkers. Gebruik je houten prikkers, week ze dan eerst in water.
Koken
Leg de saté op de barbecue en rooster ze 2 tot 3 minuten per kant.
Serveren
Bestrooi eventueel met fijngehakte peterselie of koriander en serveer met je favoriete saus.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.