Receptinformatie
Deze vega risotto verovert onmiddellijk je hart. En niet alleen dat van jou. Roeren maar en het is het smullen geblazen!
Voorbereiding
Pel en snipper de knoflook en de ui.
Maak de preien schoon halveer ze in de lengte en snijd de helften in dunne halve ringen.
Koken
Verhit 25 gram boter in een pan en fruit de knoflooksnippers 1 minuut.
Voeg de rijst toe en bak al omscheppend 3 minuten mee tot alle korrels glazig zijn.
Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze helemaal is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Verhit intussen 25 gram boter in een koekenpan en bak de uiensnippers en de prei in 15 minuten zachtjes gaar.
Neem de gare risotto van het vuur en schep het prei-uienmengsel erdoor.
Serveren
Schep de risotto op vier borden en bestrooi met de geraspte parmezaanse kaas.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.