Receptinformatie
Een variant op de Franse klassieker, maar dan aan een spies. Deze kleurrijke spiesjes met courgette en aubergine zijn lekker op de barbecue en serveer je met een kruidige tomatensaus.
Voorbereiding
Pel en snipper de ui en knoflook.
Snijd de tomaten en paprika in blokjes.
Ris de blaadjes tijm en oregano van de takjes.
Koken
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook.
Voeg de paprika, tomaat en kruiden toe en laat het pruttelen tot een saus.
Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Snijd ondertussen de courgettes en aubergine in plakken van ongeveer een halve centimeter.
Rijg aan zes tot twaalf spiesen (afhankelijk van de lengte) en smeer er wat olijfolie overheen.
Bestrooi met peper en zout.
Gril de spiesen op de barbecue in zo’n 10 minuten gaar.
Serveren
Serveer met de kruidige tomatensaus.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.