stomen

Ratatouille spiesjes

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Een variant op de Franse klassieker, maar dan aan een spies. Deze kleurrijke spiesjes met courgette en aubergine zijn lekker op de barbecue en serveer je met een kruidige tomatensaus.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Pel en snipper de ui en knoflook.

Snijd de tomaten en paprika in blokjes.

Ris de blaadjes tijm en oregano van de takjes.

Koken

Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook.

Voeg de paprika, tomaat en kruiden toe en laat het pruttelen tot een saus.

Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Snijd ondertussen de courgettes en aubergine in plakken van ongeveer een halve centimeter.

Rijg aan zes tot twaalf spiesen (afhankelijk van de lengte) en smeer er wat olijfolie overheen.

Bestrooi met peper en zout.

Gril de spiesen op de barbecue in zo’n 10 minuten gaar.

Serveren

Serveer met de kruidige tomatensaus.