Controleer de spelling of probeer bredere zoektermen
Controleer de spelling of probeer bredere zoektermen
De zure rabarber komt in dit dessert echt tot z'n recht! Het zit vol vitamines en is lekker fris in combinatie met de zoete kersen en het romige vanille-ijs.
Ontpit de kersen en snijd de rabarber in stukken van ongeveer 3 cm.
Doe dit samen in een kom met de sap van de sinaasappel en de suiker.
Schraap de vanille uit het stokje en voeg dit ook toe.
Meng alles goed door.
Leg 2 vellen aluminiumfolie op elkaar en vorm hier een soort kommetje van.
Schep 1/4 van het mengsel hierin en vouw de folie voorzichtig dicht. Herhaal dit met de andere pakketjes.
Leg de pakketjes zo'n 10 tot 15 minuten op de barbecue (afhankelijk van hoe heet hij is).
Serveer het rabarbermengsel met twee bolletjes vanille-ijs en bestrooi met de pistachenoten.
Meer BBQ-toetjes vind je <a href="https://www.verseoogst.nl/producten/grillgroente#Foil-sweet">hier</a>.
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.