stomen

Pita paddenstoelenfalafel

Heerlijk met salade!

Receptinformatie

4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Dit vegetarisch gerecht zal je verassen! Deze heerlijke pita met paddenstoelen falafel is gemaakt van kikkererwten, paddenstoelen en aromatische kruiden. Deze falafelballetjes zorgen weer eens voor een andere falafel-beleving!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Laat de kikkererwten uitlekken

Snijd de rode ui door de helft: 1 helft in halve ringetjes (houd apart) en de ander in grove stukken.

Houd 50 gram van de paddenstoelen apart ter garnering.

Hak de peterselie grof.

Koken

Doe kikkererwten met 200g paddenstoelen, knoflook, rode ui en peterselie in de keukenmachine en hak tot een samenhangende puree. Doe er een half zakje bakpoeder bij en meng goed. Breng op smaak met zout.

Rol balletjes ter grootte van een walnoot en haal door het kikkerewtenmeel. Bak de balletjes on wat olie in 10 minuten mooi goudbruin.

Maak intussen de frisse yoghurt: Meng yoghurt met citroensap en rasp, breng op smaak met peper en zout.

Serveren

Verdeel de balletjes over de pitabroodjes, schep er yoghurtsaus in en bestrooi met de achtergehouden rode ui en de paddenstoelen.