Receptinformatie
Dit vegetarisch gerecht zal je verassen! Deze heerlijke pita met paddenstoelen falafel is gemaakt van kikkererwten, paddenstoelen en aromatische kruiden. Deze falafelballetjes zorgen weer eens voor een andere falafel-beleving!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Laat de kikkererwten uitlekken
Snijd de rode ui door de helft: 1 helft in halve ringetjes (houd apart) en de ander in grove stukken.
Houd 50 gram van de paddenstoelen apart ter garnering.
Hak de peterselie grof.
Koken
Doe kikkererwten met 200g paddenstoelen, knoflook, rode ui en peterselie in de keukenmachine en hak tot een samenhangende puree. Doe er een half zakje bakpoeder bij en meng goed. Breng op smaak met zout.
Rol balletjes ter grootte van een walnoot en haal door het kikkerewtenmeel. Bak de balletjes on wat olie in 10 minuten mooi goudbruin.
Maak intussen de frisse yoghurt: Meng yoghurt met citroensap en rasp, breng op smaak met peper en zout.
Serveren
Verdeel de balletjes over de pitabroodjes, schep er yoghurtsaus in en bestrooi met de achtergehouden rode ui en de paddenstoelen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.