Receptinformatie
Droom je over zonnige zomerdagen in het warme Spanje? Dan komt daar vast ook een grote pan paella in voor! En voor deze versie hoef je niet eens verse zeevruchten in huis te hebben.
Voorbereiding
Snijd de ui en knoflook fijn en halveer de champignons.
Koken
Verwarm de olie in een ruime pan en bak hierin de garnalen in 3 tot 4 minuten roze en haal ze uit de pan.
Bak in dezelfde pan de ui.
Voeg knoflook en champignons toe en bak nog 5 minuten.
Roer de tomatenblokjes, kurkuma, paprika- en chilipoeder erdoorheen en bak dit nog een paar minuten.
Roer de saffraan en 150 ml van de bouillon door het mengsel.
Voeg de rijst toe, breng alles aan de kook en giet er steeds al roerend wat bouillon bij.
Laat de rijst rustig de bouillon opnemen, maar let op dat het niet aanbakt.
Voeg met het laatste beetje bouillon de garnalen en de tuinerwten toe, zodat die nog zo'n 5 minuten mee kan opwarmen.
Breng het gerecht op smaak met peper en zout.
Serveren
Schep de paella in een diep bord en bestrooi eventueel met verse peterselie.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.