Receptinformatie
Toch niet zo'n trek in een standaard burger? Tijd voor een paddoburger! En met half-om-half champignons en kipgehakt word het ook nog eens supermakkelijk om minder vlees te eten.
Voorbereiding
Snijd de paddenstoelen in plakjes en snipper de ui en knoflook.
Bak de gesnipperde ui glazig en voeg de knoflook en champignons toe.
Bak ze tot ze gaar en licht gebruind zijn. Haal ze van het vuur en laat ze iets afkoelen.
Maal vervolgens alles fijn in een keukenmachine of met de hand.
Voeg in een grote kom het gehakt met de paddenstoelen, het ei, het paneermeel en zout en peper toe. Mix alles goed door elkaar.
Vorm 4 burgers met het mengsel en bestrooi ze met bloem.
Als het mengsel te plakkerig is, voeg dan wat extra paneermeel toe of eventueel een beetje van de bloem.
Koken
Verwarm een pan met de olie en bak de burgers aan beide kanten mooi goudbruin (± 6 minuten).
Serveren
Serveer je burger bijvoorbeeld op een broodje met sla, avocado en een yoghurtsausje of met zoete aardappel friet en mayonnaise.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.