Receptinformatie
Koken
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in kokend water met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.
Giet ze af en laat ze afkoelen en snijd ze in kleine blokjes.
Snijd de gewassen komkommer in kleine blokjes.
Kook intussen ook de eieren hard, spoel ze af met koud water, pel ze en wrijf ze door een fijne zeef in een schaal.
Roer hier de mosterd, de zure room aan toe er roer dit tot een puree, roer er vervolgens het koude bier en de koude kippenbouillon bij.
Meng er vervolgens de aardappel en komkommerblokjes door samen met de garnaaltjes.</p><p>Maak de soep verder op smaak met versgemalen peper en zout.</p><p>Hak tenslotte een bosje dille fijn en voeg dit naar smaak toe aan de Okroschka.
Laat de soep in de koelkast door en door koud worden.
Serveren
Tip: Heerlijk als lunch op een warme zomerdag!

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.