Receptinformatie
Deze salade is de perfecte vullende lunch! De krieltjes kan je voorkoken zodat je de salade mee naar je werk kunt nemen. Of maak de salade op een mooie schaal als bijgerecht!
Voorbereiding
Borstel de krieltjes schoon en snijd in tweeën of in vieren, afhankelijk van hoe groot ze zijn.
Was, droog en scheur de sla.
Laat de linzen uitlekken.
Snipper de sjalot en hak de peterselie fijn (houd een beetje achter voor de garnering).
Koken
Kook de aardappeltjes in ongeveer 10-15 minuten gaar. Laat uitlekken en afkoelen.
Meng de olie, azijn en mosterd tot een dressing. Voeg de sjalot, peterselie en de kappertjes toe. Breng verder op smaak met peper en zout.
Meng de afgekoelde aardappeltjes met de dressing. Laat even staan.
Serveren
Leg de sla in een schaal. Verdeel de krieltjes over de sla.
Verdeel de linzen over de salade. Garneer met de achtergehouden peterselie.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.