Receptinformatie
Heerlijke kleurrijke lentegroenten geserveerd op smakelijke gebakken rijst. Makkelijk en snel te bereiden. Serveer dit gerecht in een kom en lepel deze lekker comfortabel op schoot op.
Voorbereiding
Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
Maak de courgette en wortels schoon en snijd in blokjes.
Snijd de broccoli in kleine roosjes (bewaar de steel om soep van te maken)
Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de lente-ui in ringetjes.
Koken
Verwarm olie in een wok. Fruit de ui en de knoflook. Roerbak hierin de gekookte rijst op hoog vuur.
Voeg de broccoli toe en roerbak mee. Doe hetzelfde met de champignons en vervolgens met de wortel, erwtjes en de courgette, totdat alle groenten gaar zijn.
Voeg wat sojasaus toe en doe de lente-ui erbij. Roer goed door.
Serveren
Verdeel het groentenmengsel over vier kommen. Serveer direct.
Als je van pittig houdt, kun je nog wat chilisaus erop doen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.