Receptinformatie
Deze paddenstoelen, worteltjes en spinazie zitten gezellig samen ingepakt in bladerdeeg. Daartussen zit nog wat lekkere roomkaas verstopt. Een smakelijke verrassing voor het hele gezin!
Voorbereiding
Haal de roomkaas uit de koelkast, zodat deze wat zachter wordt. Meng met de mosterd.
Boen de paddenstoelen en de wortels. Snijd de paddenstoelen in plakjes en de wortels in kleine blokjes. Was de spinazie. Snipper de uien en snijd de bosui in ringetjes. Hak de peterselie fijn.
Laat het bladerdeeg half ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Koken
Leg de bijna ontdooide bladerdeegplakjes in een vierkant van drie bij drie plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Laat de plakjes iets overlappen en plak aan elkaar.
Fruit de ui. Doe de wortelblokjes erbij en bak 6 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak nog 3 minuten. Bak in de laatste minuut de spinazie mee en meng de bosui en peterselie erdoor.
Schep de helft van het paddenstoelmengsel op het midden van het bladerdeeg. Verdeel toefjes roomkaas erover. Schep de rest van het mengsel erop, vouw het pakketje dicht en plak de uiteinden bovenop aan elkaar. Druk ook de open zijkanten dicht. Prik wat gaatjes in de bovenkant.
Kluts het ei en besmeer het pakketje hiermee. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveren
Leg het paddenstoelenpakketje in zijn geheel op een mooie schaal en snijd aan tafel aan.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.