Receptinformatie
Voorbereiding
Maak de groenten schoon en snijd alles in gelijke blokjes of stukjes.
Koken
Snijd ook de spek in blokjes en bak dit in een pan uit.
Voeg alle groenten toe en laat ze even meefruiten, voeg eventueel nog wat boter toe.
Schenk de bouillon erbij en laat de groenten in ongeveer 20 minuten zachtjes gaarkoken. Verwarm de grill voor.
Breng de melk of de room aan de kook, schenk deze bij de soep en roer er de boter door. Maak de soep verder op smaak met versgemalen peper en nootmuskaat.
Schep de groentensoep in voorverwarmde borden, verdeel de sneetjes stokbrood over de borden strooi hier de geraspte kaas over.
Zet de gevulde borden onder de hete grill en gratineer de kaas goudbruin. Of gratineer de sneetjes brood met geraspte kaas op een bakplaat onder de grill en leg ze op de met soep gevulde borden.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.