stomen

Pasta met knolselderij, paprika en wortel

Receptinformatie

Pasta
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min
Anderen vinden dit recept

Deze stomende pasta bomvol groente houdt je warm en gezond. Lekker tijdens koude dagen.

Voorbereiding

Koken

Serveren

veggiesfirst Start met deze groentehelden, dan komt de rest vanzelf
aubergine garnering

Voorbereiding

Schil de knolselderij en wortel en snijd in kleine blokjes van 1 cm.

Snijd de paprika in kleine reepjes.

Snipper de ui.

Hak de peterselie fijn.

Koken

Verhit olijfolie in een braadpan. Fruit de ui totdat deze glazig wordt.

Voeg de wortel en knolselderij toe en bak dit ongeveer 5-10 minuten.

Voeg de paprika, groentebouillon, tomatenblokjes, paprikapoeder, gemalen komijn, zout, balsamicoazijn en laurierbladeren toe.

Breng op smaak met peper roer de saus goed door.

Breng het mengsel aan de kook en laat 20 minuten zacht pruttelen tot de knolselderij gaar is. Als de saus te ver inkookt, voeg dan wat water toe.

Kook ondertussen de macaroni volgens de verpakking.

Serveren

Meng de macaroni met de saus en hussel goed door elkaar.

Serveer de pasta met fijngehakte peterselie.