Receptinformatie
Voorbereiding
Steek de barbecue aan.
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
Koken
Rooster de paprikahelften 5 minuten per kant op de hete BBQ of gril ze in een hete grillpan.
Strooi de couscous in een schaal en schenk er 250 ml heet water op. Week de couscous 5 minuten. Roer de korrels met een vork los.
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder het zaad met een lepel, snijd de helt in heel kleine blokjes en rasp de andere helft.
Snijd de ui heel fijn meng deze met de in kleine blokjes gesneden komkommer en olijven erdoor. Schep de olijfolie, het citroensap en tenslotte de verkruimelde feta en de munt door de couscous.
Breng de couscous verder op smaak met zout en versgemalen peper.
Roer de uitgeperste knoflook, geraspte komkommer en mayonaise door de yoghurt. Breng de tzatziki op smaak met zout en versgemalen peper.
Leg de gegrilde paprikahelften op een schaal en schep er de couscoussalade in.
Serveren
Serveer met de tzatziki en Turks brood.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.