Receptinformatie
Met deze oranje gazpacho zit je altijd goed. Het is dé perfecte verkoeling op warme dagen én tovert de zon op tafel op elke druilerige dag. Oh ja, en hij is ook nog eens heel erg lekker!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Rasp de schoongemaakte wortel grof.
Kook de eieren hard, spoel ze onder koud water en pel ze, maak het teentje knoflook schoon en verwijder van het pepertje de zaadlijsten en zaadjes.
Koken
Doe 2/3 van de gekookte eieren, de knoflook, het pepertje, de wortel en azijn in een blender en hak alles fijn. Maak dit verder op smaak met versgemalen peper en wat zout.
Rasp de schil van de sinaasappels en pers ze vervolgens uit. Roer het sap bij het fijngehakte mengsel. De rasp zet je apart.
Laat de blender draaien en voeg druppelsgewijs de olie toe tot een homogene oranje gazpacho ontstaat.
Voeg de ijsklontjes toe en zet de wortelgazpacho in de koelkast tot serveren.
Hak het eiwit van het overgebleven ei en wat munt heel fijn en meng dit met de sinaasappelrasp.
Serveren
Serveer de ijskoude oranje gazpacho gegarneerd met wat fijngehakt eiwit, munt en het sinaasappelmengsel.
Tip: een heerlijke soep voor een warme dag, serveer eventueel met stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.