Receptinformatie
Deze super-de-luxe croissant mét groene asperges en een roerei sleept je door elke dag heen. En ook als je een superdag hebt, kan 'ie met dit als lunch sowieso meer stuk. Meer feel-good gaat het niet worden!
Voorbereiding
Snijd de croissants open.
Breek de eieren boven een kom en klop ze kort los met een vork.
Koken
Rooster de groene asperges in een grillpan gaar.
Smelt de boter op middelhoog vuur in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
Schenk het ei in de pan, zet het vuur laag en roer voortdurend zodat het niet aan de pan gaat kleven. Blijf roeren, zodat het ei overal gelijkmatig stolt.
Zet het vuur uit als het ei half gestold is en voeg een scheut room toe.
Door de warmte van de pan stolt het ei verder. Blijf roeren.
Schep de ei op de opengesneden croissants en bestrooi met de fijngesneden bieslook en zout en peper naar smaak.
Leg hierop de gegrilde asperges.
Serveren
Serveer de croissantjes eventueel met een frisse groene salade om er een stevige lunch van te maken!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.