Receptinformatie
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Snijd de paddenstoelen in plakjes of in kwarten. Smelt de boter met 1 el olijfolie in een soeppan Voeg de paddenstoelen toe. Bak ze op een laag vuur ca. 5 minuten.
Voeg de fijngehakte rode ui en knoflook en zeezout toe. Haal de paddenstoelen uit de pan, houdt 4 el apart, en doe in een maatbeker. Pureer vervolgens met een staafmixer of blender. Doe het gepureerde paddenstoelmengsel terug in de pan en voeg de fond toe.
Koken
Verwarm de soep opnieuw en maak deze op smaak af met versgemalen peper.
Verwijder de korsten van de boterhammen en snijd het brood vervolgens in repen. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de broodstengels goudbruin. Leg ze op keukenpapier om de overtollige olie op te nemen.
Spatel een eetlepel fijngeknipte bieslook en 1 eetlepel fijngehakte kervel door de crème fraîche.
Schep de soep in cappuccino kommen/koppen, verdeel hier de achtergehouden paddenstoelen over en schep in iedere kom een lepel kruidenroom. Strooi er tenslotte nog wat versgemalen peper over.
Serveren
Serveer met de broodstengels.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.