stomen

Cappuccino van paddenstoelen met broodstengels

Receptinformatie

Soep
4 personen
Bijgerecht
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Snijd de paddenstoelen in plakjes of in kwarten. Smelt de boter met 1 el olijfolie in een soeppan Voeg de paddenstoelen toe. Bak ze op een laag vuur ca. 5 minuten.

Voeg de fijngehakte rode ui en knoflook en zeezout toe. Haal de paddenstoelen uit de pan, houdt 4 el apart, en doe in een maatbeker. Pureer vervolgens met een staafmixer of blender. Doe het gepureerde paddenstoelmengsel terug in de pan en voeg de fond toe.

Koken

Verwarm de soep opnieuw en maak deze op smaak af met versgemalen peper.

Verwijder de korsten van de boterhammen en snijd het brood vervolgens in repen. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de broodstengels goudbruin. Leg ze op keukenpapier om de overtollige olie op te nemen.

Spatel een eetlepel fijngeknipte bieslook en 1 eetlepel fijngehakte kervel door de crème fraîche.

Schep de soep in cappuccino kommen/koppen, verdeel hier de achtergehouden paddenstoelen over en schep in iedere kom een lepel kruidenroom. Strooi er tenslotte nog wat versgemalen peper over.

Serveren

Serveer met de broodstengels.