Receptinformatie
Groenteburgers zijn altijd een goed idee! En hoewel deze perfect tijdens een zomerse bbq, zijn ze natuurlijk eígenlijk gemaakt voor de winter. Anders zouden ze niet gemaakt zijn van je favo wintergroente. Aanvallen maar!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Snijd de voorgekookte bieten iets fijner, doe ze samen met de in stukken gesneden ui, knoflook, olijfolie in een blender of keukenmachine.
Koken
Pureer het geheel eerst grof, voeg dan de eieren, havermout en 2 theelepels gemalen koriander toe en kneed het goed door.
Verkruimel de feta, voeg deze toe aan het bietenmengsel en maak het geheel verder op smaak af met versgemalen peper en wat zout.
Kneed het nogmaals door en laat het dan 15 minuten rusten voordat je er burgers van vormt.
Bak de bieten burgers op een ingevette aluminium schaal op de hete BBQ om en om ‘bruin’, gaar zijn ze al.
Serveren
Tip: blijft het mengsel té nat voeg dan wat havermout toe.
Is het echt te koud of nat om naar buiten te gaan? Dan kun je de burgers ook gewoon in de pan bakken.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.