Receptinformatie
Het witte goud is maar beperkt verkrijgbaar in het jaar. Geniet ervan zolang het kan!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Schil de asperges en verwijder 2 cm van de onderkant
Breng een hoge pan water met zout aan de kook.
Zet een hapjespan met een flinke laag water op het vuur en breng tot net onder de kook.
Kook de aardappels in de schil gaar in water met zout.
Hak de peterselie fijn.
Koken
Doe de asperges in de hoge pan en kook de asperges 10 minuten. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten met het deksel op de pan staan.
Breek een ei in een zeefje en wacht tot het losse eiwit is weggelopen. Laat het ei voorzichtig in de hapjespan glijden en pocheer 3 minuten. Schep het ei voorzichtig uit de pan en laat in een kom met heet water glijden tot gebruik.
Doe de peterselie met de olie in een hoge beker en maak fijn met de staafmixer. Blijf draaien tot de peterselie heel fijn is. Haal dan de olie door een fijne zeef. Het restant in de zeef heb je niet meer nodig.
Serveren
Verdeel de asperges over de borden. Leg er een gepocheerd ei op, bestrooi met peper. Leg de zalm en aardappels erbij en besprenkel met peterselie-olie.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.