stomen

Asperges met gepocheerd ei en peterselie-olie

Vervang de zalm eens door beenham!

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Het witte goud is maar beperkt verkrijgbaar in het jaar. Geniet ervan zolang het kan!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Schil de asperges en verwijder 2 cm van de onderkant

Breng een hoge pan water met zout aan de kook.

Zet een hapjespan met een flinke laag water op het vuur en breng tot net onder de kook.

Kook de aardappels in de schil gaar in water met zout.

Hak de peterselie fijn.

Koken

Doe de asperges in de hoge pan en kook de asperges 10 minuten. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten met het deksel op de pan staan.

Breek een ei in een zeefje en wacht tot het losse eiwit is weggelopen. Laat het ei voorzichtig in de hapjespan glijden en pocheer 3 minuten. Schep het ei voorzichtig uit de pan en laat in een kom met heet water glijden tot gebruik.

Doe de peterselie met de olie in een hoge beker en maak fijn met de staafmixer. Blijf draaien tot de peterselie heel fijn is. Haal dan de olie door een fijne zeef. Het restant in de zeef heb je niet meer nodig.

Serveren

Verdeel de asperges over de borden. Leg er een gepocheerd ei op, bestrooi met peper. Leg de zalm en aardappels erbij en besprenkel met peterselie-olie.