Receptinformatie
Voor deze aardappeltaart heb je niet teveel poespas nodig! Daarom is het een ideaal gerecht om voor de kids te bereiden.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
Vermeng in een schaal de paneermeel met 1/3 van de kaas en fijngehakte peterselie. Strooi dit mengsel in een met olie ingevette ronde ovenschaal (ø 22 cm).
Koken
Snijd de in de schil gekookte aardappelen doormidden, schep de gare aardappelkruim er met een lepel uit en doe dit in een schaal, meng hier met een handmixer de kwark en eieren door. Tot er een luchtige puree ontstaat, gebruik géén staafmixer!!! Voeg eventueel nog wat room of melk toe.
Maak dit aardappelmengsel verder op smaak met 1/3 Parmezaanse kaas, 3 eetlepels fijngeknipte bieslook, versgemalen peper en zout naar smaak. Schep dit mengsel in de ingevette ovenschaal en bestrooi met het restant van de kaas.
Bak de pie in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.