Receptinformatie
De structuur van aardappel is ideaal om heerlijke ovenschotels en hartige taarten van te maken. Deze taart met chorizo zet je zo op tafel en is nog sneller op!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in kokend water met wat zout in 20 minuten gaar. Giet ze af en pureer ze met een pureeknijper of stamper heel fijn. Laat ze afkoelen.
Klop in een grote schaal de eieren los met de gezeefde bloem, de melk en 2 eetlepels olijfolie. Roer vervolgens de chorizo-blokjes, geraspte kaas, 2 eetlepels fijngehakte peterselie door het ei-mengsel en spatel dit door de aardappelpuree. Maak dit verder op smaak met wat versgeraspte nootmuskaat en peper.
Vet een ronde bakvorm ø 22 cm in met de gesmolten boter.
Koken
Vul de ingevette bakvorm met dit aardappelmengsel en bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven in ± 30 - 40 minuten goudbruin.
Serveren
Stort de aardappeltaart en serveer met een groene salade.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.