Receptinformatie
Inmaken klinkt misschien wat ouderwets, maar het is weer hartstikke hip! Het is een geweldige manier om groenterestjes op te maken en zo minder voedsel te verspillen. En: je hebt een heerlijke smaakmaker in huis.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Was en verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s. Snijd in korte reepjes.
Boen de wortels en snijd in korte reepjes.
Maak de kool schoon en snijd in dunne repen.
Snijd de ui in ringen en haal de tenen knoflook uit de bol.
Koken
Kook 5 deciliter water met de azijn en de suiker, totdat de suiker is opgelost. Doe alle groente hierin en laat 1 minuut meekoken. Giet af en vang het kookvocht op. Laat afkoelen.
Doe de groente in een ruime schone afsluitbare pot (met deksel) of een weckpot. Doe de kruiden en het mosterdzaad erbij. Maal er wat verse peper naar smaak over.
Schenk het zoetzure kookvocht in de pot totdat de groente helemaal onder water staan. Laat minimaal 24 uur in de afgesloten pot intrekken.
Serveren
Gebruik de zoetzure groente bij de maaltijd, bijvoorbeeld in een wrap, op een hamburger of bij een rijstgerecht. Verwerk ze in een salade of serveer ze bij een stamppotje.
Ook lekker: op een boterham met kaas of een broodje gekookte ham. Of serveer ze bij de borrel, op een toastje.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.