Receptinformatie
Wat deze nachoschotel zo winters maakt? Hij zit stiekem bomvol met verstopte witlof. En dat hoeft niemand te weten, want hij is net zo lekker als het orgineel. Believe us!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder de stronk en de harde kern van de witlof. Snijd in stukjes.
Laat de kidneybonen en de maïs uitlekken.
Snijd de paprika en tomaat in blokjes.
Snijd de lente-ui in ringetjes.
Koken
Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de kidneybonen, maïs en paprika aan. Voeg het witte deel van de lente-ui toe en bak even mee.
Doe de Mexicaanse kruiden en de tomato frito in de pan erbij. Meng en verwarm. Houd je van pittig? Voeg dan extra chilipoeder toe.
Voeg de witlofstukjes toe en meng door de saus. Haal de pan van het vuur.
Schep de helft van het groentenmengsel in een ovenschaal. Steek er de helft van de tortillachips in en bestrooi met de helft van de kaas. Herhaal dit met de rest van het groentenmengsel, de chips en de kaas.
Gratineer de schotel 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveren
Haal de schotel uit de oven en garneer met de tomaatblokjes en groene lente-ui ringen.
Zet de schaal op tafel. Lekker met guacamole of zure room erbij.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.