Receptinformatie
Een echte Franse quiche, maar dan met onze eigen Hollandse najaarsgroenten. Dat is nou eens optimaal genieten van het seizoen!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een springvorm in met olie.
Schil en snijd de biet in partjes.
Was en snijd de boerenkool fijn.
Snijd de ui in iets grove stukken en hak de peterselie grof.
Koken
Meng de biet en ui met 2 eetlepels olie en de balsamico azijn. Rooster 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Leg de boerenkool op de biet en ui en zet nog 5 minuten terug. Haal de groenten uit de oven en laat afkoelen. Zet de oven terug naar 180 graden.
Meng de eieren, yoghurt, room, peterselie en geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout.
Bekleed de springvorm met taartdeeg. Schep de geroosterde groenten erin. Schenk het eimengsel erop. Brokkel de geitenkaas erover.
Bak de taart in 45 minuten gaar. Leg er na 30 minuten wat aluminiumfolie op.
Serveren
Laat de taart eerst iets afkoelen in de vorm.
Serveer in zijn geheel en snijd aan tafel aan.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.