Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven op 200 graden.
Snijd de tomaten in plakken.
Koken
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de knoflook.
Voeg de spinazie (in stappen) toe en bak totdat hij geslonken is.
Laat de spinazie uitlekken in een zeef of vergiet en druk het overtollige vocht er uit.
Roer de ricotta door de spinazie en breng het mengsel op smaak met peper, zout en een klein snufje nootmuskaat.
Vet een ovenschaal in met een beetje olie of boter en leg 3 vellen lasagne op de bodem.
Beleg de lasagnevellen met de plakjes tomaten.
Smeer daarna 1/3 van het spinaziemengsel er over en verdeel de helft van de zalmplakken er over.
Dek af met een laag lasagnevellen en maak weer een laag met tomaat, 1/3 spinazie en de rest van de zalm.
Leg de laatste 3 vellen lasagne er op en eindig de schotel een laag tomaat en laag spinazie.
Bestrooi met geraspte kaas en zet ongeveer 30 min. in de oven.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.