Receptinformatie
Zo heb je groente nog nooit gegeten! Een cake zonder suiker, maar mét spinazie, spekjes en tomaatjes. Ook slim: Vries plakjes in en neem ze mee als tussendoortje!
Voorbereiding
Was en droog de spinazie. Hak de tomaatjes fijn.
Klop de eieren los met 1,25 deciliter room en 0.70 deciliter zonnebloemolie. Meng met de bloem en het bakpoeder, tot een glad beslag. Breng op smaak met wat peper. Zet 30 minuten in de koelkast.
Vet een cakevorm in en bestuif de zijkanten met wat bloem.
Verwarm de oven na ongeveer 15 minuten wachttijd voor op 180 graden.
Koken
Bak de spekblokjes uit. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Laat afkoelen in een vergiet of zeef. Druk het vocht eruit en hak fijn.
Roer de spinazie, spekjes en tomaat door het gekoelde beslag. Giet het beslag in de ingevette vorm en verdeel.
Bak de cake ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Leg er de laatste 10-15 minuten aluminiumfolie op als hij te bruin wordt. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is; deze moet er schoon en droog uitkomen.
Serveren
Laat de cake eerst even afkoelen in de vorm. Haal eruit en laat verder afkoelen op een rooster.
Snijd plakken van de cake.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.