Receptinformatie
Een koelkast vol restjes... herken je dat? Een halve courgette, een klein beetje ham, wat geraspte kaas. Juist met die restjes maak je een fantastische plaattaart. Hieronder geven we een voorbeeld van ingrediënten, maar werkelijk alles kan op je rommeltjes plaattaart, lekker experimenteren!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Rol het flammkuchendeeg met bakpapier naar de onderzijde (daar zit het deeg in gerold) uit op een bakplaat en bestrijk de bodem met de zachte roomkaas met kruiden.
Snijd de ham in repen.
Was de trostomaatjes en halveer ze.
Snijd de droge worst in dunne plakjes.
Hak de courgette, aubergine en aardappels in stukjes.
Verdeel alle ingredienten over de flammkuche en bestrooi ze met de geraspte kaas.
Schenk de olijfolie erover uit.
Bestrooi het geheel met peper en zout.
Koken
Bak de plaattaart onderin de oven in 15 minuten knapperig en gaar.
Serveren
Snijd de plaattaart in vierkanten en serveer.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.