Receptinformatie
Dé klassieker in een nieuw, vers jasje. Zo kun je elke dag aan de lasagne! En deze versie is perfect op de dagen dat je weinig tijd hebt, want hij is supersimpel.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwijder de stronk en de harde kern van de witlof en snijd hem in de lengte in repen.
Snipper de ui en laat de kappertjes uitlekken.
Snijd de zalm in stukjes of reepjes.
Snijd de mozzarella in plakken.
Koken
Verwarm een beetje olie in een pan en bak de ui en de kappertjes aan.
Voeg de spinazie toe en laat slinken. Meng vervolgens met de crème fraîche en roomkaas. Breng op smaak met flink wat peper en een beetje zout en warm door.
Schep een derde van de saus op de bodem van een ovenschaal. Bedek met drie lasagnebladen. Leg hierop de helft van de witlof en de zalm. Herhaal dit met weer een laag saus, dan weer lasagnebladen, witlof en zalm. Schep het laatste deel van de saus op de lasagne en verdeel de plakken mozzarella erover.
Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveren
Zet de ovenschaal op tafel en verdeel de lasagne over vier borden.
Serveer er eventueel een frisse groene salade bij.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.