Receptinformatie
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Maak de sperziebonen schoon, breek ze eenmaal doormidden, snijd de tomaten in kleine blokjes, snijd de ui in halve ringen en hak de schoongemaakte knoflook heel fijn.
Ontpit de zwarte olijven.
Snijd de olijven in plakjes en de ansjovisfilet in stukjes.
Koken
Kook de sperziebonen in kokend water in ± 7 minuten bijna gaar.
Fruit de knoflook in een wok in wat olie, voeg dan de ui, ansjovis en goed uitgelekte boontjes toe samen met de tomaat schep alles goed om. Voeg na 2 minuten de olijven toe. Rasp tenslotte de citroenschil er boven.
Serveren
Serveer de Provençaalse sperziebonen bijvoorbeeld met gekookte rijst.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.