Receptinformatie
Herfst in je mond! In deze cake gevuld met pompoen, kastanjes en kaas proef je de herfst. Lekker als tussendoortje of bijgerecht.
Voorbereiding
Hak de kastanjes fijn.
Klop de eieren los met de room en olie. Meng met de bloem en het bakpoeder, tot een glad beslag. Voeg geraspte kaas toe.
Breng op smaak met peper en zout. Zet 30 minuten in de koelkast.
Vet een cakevorm in en bestuif de zijkanten met wat bloem.
Verwarm de oven na ongeveer 15 minuten wachttijd voor op 180 graden.
Koken
Kook de pompoenblokjes 15 minuten. Giet af, laat uitlekken en pureer. Breng op smaak met nootmuskaat en wat zout. Laat goed afkoelen (zet de pan in een grotere pan met koud water).
Bak de kastanjestukjes aan in wat roomboter. Laat afkoelen.
Roer de pompoenpuree en kastanjestukjes door het koude beslag. Giet het beslag in de ingevette cakevorm en verdeel.
Bak de cake ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Leg er de laatste 10-15 minuten aluminiumfolie op als hij te bruin wordt.
Controleer met een satéprikker of de cake gaar is; deze moet er schoon en droog uitkomen.
Serveren
Laat de cake eerst even afkoelen in de vorm. Haal eruit en laat verder afkoelen op een rooster.
Snijd plakken van de cake. Serveer eventueel met lepeltje mascarpone erop.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.