Receptinformatie
Volgens Annemieke Statz van Eet het Beter combineert de neutrale smaak van de pompoen uitstekend met zowel zoet als hartig. Daarom dit keer geen zoete maar pittige muffins van pompoen.
Voorbereiding
Warm de oven voor op 175 graden.
Rooster de pijnboompitten.
Bak de spekjes.
Koken
Pureer de pompoen met de eieren, de kruiden en het bakpoeder.
Roer de spekreepjes en de pijnboompitten door het ‘beslag’.
Vet muffinvormpjes in en verdeel de pittige pompoen over de vormpjes.
Bak de muffins in circa 20 minuten af.
Serveren
Eet de muffins warm of koud (als lunch to go)!
Kijk <a href="https://eethetbeter.nl/recept-pittige-pompoen-muffins/"target=_blank>hier</a> voor de hele blog!

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.