stomen

Perenpizza met spruitjessalsa

Receptinformatie

Pizza
2 personen
Hoofdgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Je staat in de supermarkt voor de ingrediënten van je homemade pizza en kan niks anders bedenken dan de standaard tomatensaus en mozzarella. Herkenbaar? Deze pizza is de oplossing. Want heb jij ooit peer en spruitjes op je pizza gehad? Precies!

Voorbereiding

Koken

Serveren

hardfruit yellow pear apple 18 combo’s die je moet proberen
pear

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 230°C.

Snijd de spruitjes en de uien fijn.

Bak ze samen in een grote pan, op middelhoog vuur, met de olijfolie, wat zout en peper, en de tijm.

Bak ongeveer tien minuten, voeg de balsamico-azijn toe en laat nog drie minuten staan.

Snijd de peer in zessen en bak deze een minuut in een pan met de boter.

Koken

Verspreid het pizzadeeg op een bakplaat en bak deze vijf minuten in de oven.

Haal het uit de oven en verspreid de spruiten en het uienmengsels erover.

Beleg verder met de peren, de geraspte kaas en de walnoten zet het geheel nog 10 minuten terug in de oven.

Serveren

Voeg een extra lepel olijfolie en balsamico azijn toe en top af een snuf zwarte peper.