Receptinformatie
Als je deze perencake open snijdt is het een feestje! Deze cake met peer en chocolade ziet er decadent uit, maar je maakt hem makkelijk zelf! Lekker voor op je verjaardag of elke andere dag.
Meer zin in een taartje? Kijk dan eens naar dit perentaartje met chocolade!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet de cakevorm goed in met boter of gebruik eventueel bakpapier.
Koken
Smelt de chocolade met de melk op laag vuur.
Mix de boter met de suiker totdat deze romig is.
Voeg de eieren toe en klop een paar minuten goed op.
Voeg vervolgens de chocolade met de melk, de amandelmeel, de bloem en het bakpoeder toe met een snuf zout. Mix alles goed door.
Giet het beslag in de cakevorm. Schil de peren en duw deze in het beslag.
Bak 40 - 45 minuten totdat een satéprikker er schoon uit komt.
Schakel de oven uit, open de deur en laat de cake hierin afkoelen.
Serveren
Eenmaal afgekoeld haal je de perencake uit de vorm en snijd je hem in plakken om te serveren.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.