Receptinformatie
Wat een fijn duo: garnalen en witlof. Geroerbakt met een Oosterse dressing wordt dit een supermaaltijd!
Voorbereiding
Maak de struikjes witlof schoon en snijd ze in 1 cm dikke repen.
Laat de garnalen zo nodig in een vergiet ontdooien.
Snijd de rode peper in ragfijne reepjes.
Klop een dressing van 1 eetlepel olijfolie, de sojasaus, de vissaus, de sesamolie en de donkere basterdsuiker.
Koken
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak de garnalen in 3 minuten roze en gaar.
Neem ze uit de pan en roerbak in het achtergebleven vet de ringen witlof al omscheppend in 5 minuten knapperig gaar.
Roer de dressing erdoorheen en voeg de garnalen weer toe.
Bak het geheel nog 1 minuut op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout..
Serveren
Serveer direct met een grote kom witte rijst.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.