stomen

Komkommer- en paprikabootjes

Receptinformatie

Tussendoortje
4 personen
10-20 min
Anderen vinden dit recept

Zo zijn groenten pas leuk om te eten! Deze zeilbootjes van mini komkommers en snackpaprika’s vul je met hummus. Leuk om met kinderen te maken en op te eten.

Koken

Koken

Halveer vier mini komkommers en de snackpaprika’s. Verwijder de zaadlijsten.

Vul de gehalveerde snackgroenten met hummus.

Snijd met een mandoline of dunschiller 16 dunne plakjes van de andere twee mini komkommers. Dit worden de zeilen van de bootjes.

Maak uit de winterpeen 16 reepjes van 0,5 bij 0,5 bij 5-6 centimeter. Maak gaatjes in de uiteinde.

Steek de tandenstokers in de wortelsticks en druk deze in de achterkant van de gevulde mini komkommers of snackpaprika’s, zodat het eruit ziet als bootjes met een zeilen.

Halveer de cherrytomaatjes en leg deze op de bootjes als decoratie.