Receptinformatie
Rokerig, plakkerig en pittig: na deze geroosterde versie wil je aubergines nooit meer anders!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Snijd de bosui en de bladpeterselie fijn en zet apart voor de garnering.
Snijd de gember en de knoflooktenen heel fijn en meng deze met alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
Snijd de aubergine in de lengte in plakken (4 per aubergine).
Haal de plakken door de marinade.
Koken
Rooster de aubergine(s) totdat ze lekker zacht en gaar zijn.
Check eventueel met een prikker. Een aubergine is namelijk taai als deze niet gaar is.
Serveren
Serveer de 'steaks' met de overgebleven marinade en bestrooi met de fijngesneden bosui en peterselie, partjes limoen en eventueel nog wat extra zout en peper.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.