Receptinformatie
Deze zonnige, zomerse pastasalade is altijd lekker. Makkelijk vooraf te maken en goed mee te nemen. Dat wordt gezellig!
Voorbereiding
Was en halveer de tomaten.
Snijd de olijven in plakjes.
Snijd de lente-ui in ringetjes.
Snijd de zongedroogde tomaten en de basilicum klein.
Koken
Kook de pasta. Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken. Meng er wat olijfolie door zodat de pasta niet gaat plakken.
Meng de pasta met de tomaten, olijven, lente-ui, zongedroogde tomaten en de basilicum. Meng er nog wat extra vierge olijfolie door (zoveel als je lekker vindt) en breng verder op smaak met peper en zout.
Meng de rucola door het pastamengsel.
Serveren
Serveer in een grote kom en garneer eventueel met nog wat basilicum.
Gaat de salade mee naar een picknick? Vervoer deze dan in een afgesloten bakje of grote glazen weckpotten
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.