Receptinformatie
Zelfgemaakte appelsap is natuurlijk het allerlekkerst! En je hebt er alleen een pan, vergiet en schone theedoek voor nodig. Laat die sapcentrifuge maar in de kast staan.
Voorbereiding
Was de appels goed schoon onder stromend water
Verwijder de klokhuizen en snijd de appels in vieren
Je kunt de schil van de appels gewoon laten zitten
Koken
Zet een pan met een laagje water op het vuur
Leg de stukjes appel in de pan en zet de deksel op de pan
Laat de appels 45 min. koken totdat de appels uit elkaar vallen en het een zachte moes wordt
Haal de pan van het vuur en mix of stamp het geheel helemaal glad
Leg een theedoek in een vergiet en plaats er een schone pan onder
Zeef de appels door de theedoek in het vergiet
In de opvangpan heb je nu appelsap, wat overblijft in de theedoek is restafval
Laat het ongeveer een uurtje afkoelen in de koelkast en opdrinken maar!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.